x
Eigen producten
Gebruik van autoclaaf
Optimale brandveiligheid

Specialist in brandbeveiliging

Fire-Proof uit Berchem, Antwerpen, is uw specialist op het gebied van brandbeveiliging binnen kantoorgebouwen en andere bedrijfspanden. U kunt bij ons terecht voor deskundig advies om de brandveiligheid van uw bedrijf doeltreffend te verhogen. Van preventie tot repressie, wij zorgen ervoor dat u op alles voorbereid bent.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Stuur een e-mail Bel ons

Als specialist in brandbeveiliging bieden wij u deskundig advies

Om de brandveiligheid van uw bedrijf op peil te stellen, moeten er maatregelen getroffen worden op verschillende niveaus. Als specialist in brandbeveiliging bieden wij diverse producten aan die zorgen voor een optimale brandwering en brandpreventie. Met deze vorm van brandbeveiliging zorgt u ervoor dat u branduitbraak zoveel mogelijk voorkomt in uw bedrijfspand. Het kan echter voorkomen dat er toch een brand uitbreekt. Daarom zetten we ook scherp in op brandvertraging, om de schade te beperken. Ook brandwerende compartimenten zijn belangrijk, zodat alle aanwezige personen de mogelijkheid hebben om te vluchten. Ten slotte bieden we een ruim aanbod aan middelen voor brandrepressie aan, zoals kwalitatieve blusapparatuur. Als specialist in brandbeveiliging houden wij ons al jaren bezig met alle aspecten op het gebied van brandveiligheid in bedrijven. Graag helpen wij ook u met oplossingen op maat voor uw bedrijf.

Bekijk onze producten

Wilt u contact met een specialist in brandbeveiliging om de brandveiligheid in uw bedrijf te optimaliseren? Contacteer ons door te bellen naar +32 (3) 281 69 94 of door een e-mail te sturen naar info@fire-proof.com. Ons professionele team voorziet u graag van deskundig advies en de beste producten.

Brandvertraging

Bij brandvertraging wordt gekeken naar het brandgedrag van een bepaald materiaal. Het materiaal wordt in een laboratorium in een hoekopstelling tot ontbranding gebracht en onderzocht op oa vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.

Brandvertraging of brandreactie is de noemer die gebruikt wordt om enkele karakteristieken, eigen aan het materiaal, te groeperen. Brandreactie beschrijft het calorisch potentiaal, ontvlambaarheid, vlamoverslag, rookvorming, afgifte van giftige gassen, etc.

Brandrepressie

Onder brandrepressie verstaan we alle middelen die kunnen ingezet worden om een brand te blussen. Repressie, of respons, is dus de daadwerkelijke bestrijding van brand.

Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is het blussen van een brand. Brandrepressie heeft tot doel de onveilige situatie te beëindigen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Brandpreventie

Brandpreventie is het geheel van maatregelen die genomen worden om brand te voorkomen en te beperken. Het gaat dus om het onderkennen van de risico’s op brand en daar pro-actief voorzorgsmaatregelen tegen te nemen.

Bedrijven moeten er alles aan doen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken voor werknemers. Het verplichte brandweerverslag wijst op brandpreventie, waarbij men naar het brandgevaar op de werkplek kijkt en zo een brandanalyse van het volledige gebouw maakt. Op basis daarvan beslissen de instanties (oa brandweer) welke maatregelen op basis van repressie (actieve brandbeveiliging) en preventie (passieve brandbeveiliging) getroffen moeten worden.

Brandwering

Brandwering is het verhogen van de brandstabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie van een bouwmateriaal in constructie. Bij een ruimte wordt oa gemeten hoe lang het duurt voor de brand doorslaat naar een andere ruimte (brandoverslag). Bij een stalen constructie wordt gekeken hoe snel deze onder invloed van vuur en hitte bij een bepaalde ballast bezwijkt.

Brandweerstand betekent de tijd die constructies of elementen nodig hebben om hun intrinsieke eigenschappen te verliezen, dus gedurende dewelke het element zijn functie (dragend, scheidend of een combinatie van beide) al dan niet kan blijven vervullen.

Compartimentering

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties. Het doel is de omvang van de brand te beperken en tegelijk de aanwezige personen de mogelijkheid en tijd te geven om te vluchten.

Om de integriteit van de compartimenten te garanderen, is het van essentieel belang dat elke opening of doorvoering in wanden, vloeren en plafonds voldoende wordt beveiligd ter voorkoming van brandoverslag.