x
Autoclaaf

Brandvertragende Autoclaaf behandelingen voor hout

Bij Fire-Proof bvba kan u terecht voor de brandvertragende impregnering van hout onder vacuümdruk in een autoclaaf, zodat de brandreactie van het hout aanzienlijk wordt verbeterd: tot klasse B-s1,d0 volgens de Europese norm EN 13501-1. Bovendien kan het hout water- en vuilafstotend worden behandeld, waardoor buitentoepassingen mogelijk zijn (bv. gevels).

De fabrikant geeft 10 jaar garantie op de brandvertragende eigenschappen van behandeld hout.

Uitleg Vacuümdruk applicaties

Hout is een veel gebruikt materiaal in de bouw en terecht. Het is een heel veelzijdig product, het isoleert uitermate goed, heeft bijzondere akoestische eigenschappen en is een natuurlijk, gezond en duurzaam materiaal. Door het hout met BURNSTOP te impregneren onder vacuümdruk in een autoclaaf, kan de Fire- Proof bvba het brandvertragende vermogen van hout aanzienlijk verbeteren.

Al jaren is Fire-Proof bvba een vaste waarde op het vlak van brandbeveiliging. Bijna alle houtsoorten kunnen brandvertragend worden behandeld! Zowel zachte houtsoorten (westerse rode ceder, vuren, grenen, thermowood, grenen, enz.) als hardere houtsoorten (azobe, afzelia, afromosia, enz.) hebben tijdens officiële tests bij Exova WarringtonFireGent de classificatie B-s1,d0 of B-s2,d0 behaald volgens de Europese norm EN 13501-1.

Dat biedt architecten en ontwerpers een groot aantal mogelijkheden bij de toepassing van hout als bouwmateriaal. Na deze behandeling kan het hout gebruikt worden voor gevelbekledingen, inpandige terrassen, plafonds, lambriseringen,....

Pelicoat als eindlaag met 10 jaar garantie

Pelicoat Pro Wood is een vocht- en oliewerend product op waterbasis, met een anti-graffiti werking. Uw gevel en buitenmuren in hout worden beschermd tegen aantasting van binnendringend water door regen en slagregen, olie en pollutie. Pelicoat Pro Wood kan worden aangebracht na een brandvertragende autoclaaf behandeling voor hout of na een ‘on site’ behandeling door middel van een spray of bortstel, met de brandvertragende Burnstop producten voor hout.

Hout behandeld met de Burnstop producten en de Pelicoat Pro Wood, heeft een brandvertragende, hydro- en oleofobe werking met een levensduur van minimum 10 jaar.

WERKWIJZE VOOR DE BRANDVERTRAGENDE AUTOCLAAFBEHANDELINGEN VOOR HOUT

Het brandvertragend behandelen van hout is een technisch proces, dat men in vijf grote stappen kan indelen:

Stap 1: Na een eerste inspectie van het hout, de kwaliteit en de hoeveelheid, gaan we het hout oplatten in een stevige structuur.

Stap 2: Het hout gaat na de voorbereiding, in het autoclaaf voor een brandvertragende behandeling, met de brandvertragende Burnstop IM-W475 fosfaten, voor een periode van 30 minuten tot 3 uur, met een druk van 2 tot 10 bar afhankelijk van de houtsoort.

Stap 3: Na de autoclavering brengen we het hout in de droogkamers, waar de temperatuur geleidelijk wordt verhoogd tot 56°C.

Stap 4: Voor buitentoepassingen krijgt het behandelde hout een waterafstotende nabehandeling met de Pelicoat Pro Wood aan de vier zijden

Stap 5: Het hout wordt zorgvuldig op de rekken geplaatst om na te drogen, voor we het definitief op paletten stapelen en het hout klaar is voor vertrek naar het werf.

Al deze stappen gebeuren op onze site waar we de behandelingen van begin tot einde uitvoeren.

voordelen

  • professionele opvolging
  • beproefde methode: productattest, Certificaat van Behandeling, brandrapport volgens de nieuwe Europese normen
  • 10 jaar garantie op de brandvertragende eigenschappen van behandeld hout
  • coatinglijn (water- en vuilafstotende behandeling)
  • lid DO-IT HOUTBOUW project

Ervaring en kennis

Dhr Christiaan Vogt is al meer dan 15 jaar actief in alle aspecten van brandveiligheid. Met zijn bedrijf Fire-Proof behoort hij nog steeds tot de toonaangevende bedrijven binnen die sector.

Naast het gebruik van de autoclaaf en het eigen product Burnstop, levert Fire-Proof ook onderstaande producten die zorgen voor een optimale brandwering, brandrepressie, brandvertraging, brandpreventie en compartimentering.

Generaal Lemanstraat 38, 2600 Berchem