x
Eigen producten
Gebruik van autoclaaf
Optimale brandveiligheid

Brandvertraging

Brandvertraging is een essentiële factor in de hedendaagse brandbeveiligingsstrategieën, vooral in zakelijke omgevingen waar het risico op brand significant kan zijn. Fire-Proof uit Berchem begrijpt het belang van effectieve brandvertragingsmethoden en zet zich in om uw onderneming te beschermen tegen de verwoestende effecten van vuur. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en materialen, helpen wij u bij het implementeren van effectieve brandvertragingsmaatregelen die niet alleen levens kunnen redden, maar ook de schade aan eigendommen aanzienlijk kunnen verminderen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Stuur een e-mail Bel ons

Oplossingen op maat voor brandvertraging

Elke onderneming heeft zijn eigen unieke behoeften als het gaat om brandbeveiliging. Daarom biedt onze specialistische benadering op maat gemaakte oplossingen voor brandvertraging, ontworpen om aan de specifieke eisen van uw bedrijf te voldoen. Brandvertraging is van cruciaal belang om de verspreiding van vuur te vertragen en evacuatie en interventie door de brandweer mogelijk te maken. Ons productaanbod omvat onder meer:

  • Brandvertragende multiplex: ideaal voor bouwprojecten. Dit materiaal biedt een verhoogde weerstand tegen vuur en draagt bij aan de algehele brandveiligheid van structuren.
  • Brandvertragende spray: een veelzijdige oplossing die kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, waardoor deze minder ontvlambaar worden.
  • Brandvertragende verf: perfect voor muren en plafonds. De verf verbetert niet alleen de esthetiek, maar biedt ook een essentiële beschermingslaag tegen brand.
  • Brandvertragende vernis: ideaal voor het beschermen van houtwerk en meubilair. Vernis behoudt de natuurlijke schoonheid van het hout terwijl het een brandvertragende werking heeft.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor uw brandbeveiligingsoplossingen

Zorg ervoor dat uw eigendom en medewerkers beschermd zijn door vandaag nog contact op te nemen met onze brandspecialisten en uw brandvertragende producten te bestellen. Door hout brandvertragend te behandelen, vermindert u aanzienlijk het risico op vuur en draagt u bij aan een veiligere werkomgeving. Naast brandvertragende oplossingen bieden wij ook een breed scala aan producten voor brandpreventie. Laat geen ruimte voor risicos en versterk uw brandbeveiligingsmaatregelen met onze expertise en hoogwaardige producten.

Brandvertraging

Bij brandvertraging wordt gekeken naar het brandgedrag van een bepaald materiaal. Het materiaal wordt in een laboratorium in een hoekopstelling tot ontbranding gebracht en onderzocht op oa vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.

Brandvertraging of brandreactie is de noemer die gebruikt wordt om enkele karakteristieken, eigen aan het materiaal, te groeperen. Brandreactie beschrijft het calorisch potentiaal, ontvlambaarheid, vlamoverslag, rookvorming, afgifte van giftige gassen, etc.

Brandrepressie

Onder brandrepressie verstaan we alle middelen die kunnen ingezet worden om een brand te blussen. Repressie, of respons, is dus de daadwerkelijke bestrijding van brand.

Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is het blussen van een brand. Brandrepressie heeft tot doel de onveilige situatie te beëindigen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Brandpreventie

Brandpreventie is het geheel van maatregelen die genomen worden om brand te voorkomen en te beperken. Het gaat dus om het onderkennen van de risico’s op brand en daar pro-actief voorzorgsmaatregelen tegen te nemen.

Bedrijven moeten er alles aan doen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken voor werknemers. Het verplichte brandweerverslag wijst op brandpreventie, waarbij men naar het brandgevaar op de werkplek kijkt en zo een brandanalyse van het volledige gebouw maakt. Op basis daarvan beslissen de instanties (oa brandweer) welke maatregelen op basis van repressie (actieve brandbeveiliging) en preventie (passieve brandbeveiliging) getroffen moeten worden.

Brandwering

Brandwering is het verhogen van de brandstabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie van een bouwmateriaal in constructie. Bij een ruimte wordt oa gemeten hoe lang het duurt voor de brand doorslaat naar een andere ruimte (brandoverslag). Bij een stalen constructie wordt gekeken hoe snel deze onder invloed van vuur en hitte bij een bepaalde ballast bezwijkt.

Brandweerstand betekent de tijd die constructies of elementen nodig hebben om hun intrinsieke eigenschappen te verliezen, dus gedurende dewelke het element zijn functie (dragend, scheidend of een combinatie van beide) al dan niet kan blijven vervullen.

Compartimentering

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties. Het doel is de omvang van de brand te beperken en tegelijk de aanwezige personen de mogelijkheid en tijd te geven om te vluchten.

Om de integriteit van de compartimenten te garanderen, is het van essentieel belang dat elke opening of doorvoering in wanden, vloeren en plafonds voldoende wordt beveiligd ter voorkoming van brandoverslag.