x
Eigen producten
Gebruik van autoclaaf
Optimale brandveiligheid

Blusapparatuur kopen

Wilt u blusapparatuur kopen? Bij Fire-Proof uit Berchem vindt u apparatuur van de hoogste kwaliteit. Wij adviseren u graag over de geschikte blusapparaten voor uw gebouw. Elk gebouw vereist immers een andere aanpak en het is van groot belang om goed voorbereid te zijn. Met onze blusapparatuur bent u zeker van een optimale veiligheid.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Stuur een e-mail Bel ons

Met ons advies kunt u de juiste blusapparatuur voor uw kantoor kopen

Als specialist in brandbeveiliging kunnen wij het belang van de juiste blusapparatuur niet genoeg benadrukken. Brandblussers zijn een van de voornaamste vormen van brandpreventie en -repressie. Niet elke brandblusser is echter geschikt voor elke soort brand. Binnen ons aanbod aan blusapparatuur vindt u daarom een grote verscheidenheid aan brandblussers die u kunt kopen. We geven u hieronder graag een overzicht:

  • Brandblussers met poeder (A, B en C)
  • Brandblussers met schuim (A, B)
  • Brandblussers met vorstvrij schuim-vet (A, B en F)
  • Brandblussers met CO² (B)

De cijfers tussen haakjes staan voor de verschillende brandklasses waarvoor het specifieke apparaat geschikt is. We vertellen u graag meer over de brandklasses en de specificalia van de blusapparatuur die u kunt kopen op onze pagina over brandblussers. In bedrijven is het aangewezen om over meerdere verschillende soorten blusapparatuur te beschikken, om op elke soort brand voorbereid te zijn. Het is verplicht om niet alleen de juiste blusapparatuur aan te kopen, maar ook uw personeel te voorzien van de juiste uitleg over het gebruik van de verschillende soorten blusapparatuur. Daarom is het een goed idee om het professioneel advies van onze experts in te schakelen.

Neem contact met ons op voor advies

Tussen de ruime keuze aan blusapparatuur kan het moeilijk zijn om te achterhalen welke apparaten u best kunt kopen. Wilt u meer weten over de functies van de verschillende soorten brandblussers? Of bent u benieuwd naar onze andere oplossingen, zoals lasdekens? Neem dan contact met ons op. Benader ons telefonisch via +32 (3) 281 69 94 of via info@fire-proof.com.

Brandvertraging

Bij brandvertraging wordt gekeken naar het brandgedrag van een bepaald materiaal. Het materiaal wordt in een laboratorium in een hoekopstelling tot ontbranding gebracht en onderzocht op oa vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.

Brandvertraging of brandreactie is de noemer die gebruikt wordt om enkele karakteristieken, eigen aan het materiaal, te groeperen. Brandreactie beschrijft het calorisch potentiaal, ontvlambaarheid, vlamoverslag, rookvorming, afgifte van giftige gassen, etc.

Brandrepressie

Onder brandrepressie verstaan we alle middelen die kunnen ingezet worden om een brand te blussen. Repressie, of respons, is dus de daadwerkelijke bestrijding van brand.

Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is het blussen van een brand. Brandrepressie heeft tot doel de onveilige situatie te beëindigen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Brandpreventie

Brandpreventie is het geheel van maatregelen die genomen worden om brand te voorkomen en te beperken. Het gaat dus om het onderkennen van de risico’s op brand en daar pro-actief voorzorgsmaatregelen tegen te nemen.

Bedrijven moeten er alles aan doen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken voor werknemers. Het verplichte brandweerverslag wijst op brandpreventie, waarbij men naar het brandgevaar op de werkplek kijkt en zo een brandanalyse van het volledige gebouw maakt. Op basis daarvan beslissen de instanties (oa brandweer) welke maatregelen op basis van repressie (actieve brandbeveiliging) en preventie (passieve brandbeveiliging) getroffen moeten worden.

Brandwering

Brandwering is het verhogen van de brandstabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie van een bouwmateriaal in constructie. Bij een ruimte wordt oa gemeten hoe lang het duurt voor de brand doorslaat naar een andere ruimte (brandoverslag). Bij een stalen constructie wordt gekeken hoe snel deze onder invloed van vuur en hitte bij een bepaalde ballast bezwijkt.

Brandweerstand betekent de tijd die constructies of elementen nodig hebben om hun intrinsieke eigenschappen te verliezen, dus gedurende dewelke het element zijn functie (dragend, scheidend of een combinatie van beide) al dan niet kan blijven vervullen.

Compartimentering

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties. Het doel is de omvang van de brand te beperken en tegelijk de aanwezige personen de mogelijkheid en tijd te geven om te vluchten.

Om de integriteit van de compartimenten te garanderen, is het van essentieel belang dat elke opening of doorvoering in wanden, vloeren en plafonds voldoende wordt beveiligd ter voorkoming van brandoverslag.