x
Eigen producten
Gebruik van autoclaaf
Optimale brandveiligheid

Brandvertragende vernis

Met brandvertragende vernis wordt hout en ander materiaal beter bestand gemaakt tegen brand. Dit is een belangrijke stap om uw pand tegen brand te beschermen. Ons bedrijf Fire-Proof, uit Berchem, voorziet u graag van hulp en advies bij het vinden van de juiste producten om uw pand te voorzien van een betere brandbeveiliging.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Stuur een e-mail Bel ons

Behandel hout met een brandvertragende vernis voor betere bescherming

Brandvertragende vernis is een van de meest gebruikelijke middelen om hout brandwerend te maken. De werking is gelijkwaardig aan die van brandvertragende verf. Het voornaamste verschil is dat vernis transparant is, waardoor het oorspronkelijke uiterlijk van het materiaal behouden blijft. Net zoals bij deze verf is de benodigde hoeveelheid vernis afhankelijk van het soort hout dat gebruikt wordt of het soort constructieonderdeel. Dankzij de krachtige werking van de vernis kan het hout tot een brandklasse van B-S2-D0 gebracht worden. Als specialist in brandbeveiliging testen wij verschillende houtsoorten en constructieonderdelen met brandvertragende vernis. Zo kunnen wij onze klanten adviseren over de beste soort vernis voor hun toepassing.

Contacteer ons voor meer informatie

Wilt u de brandveiligheid van uw hout omhooghalen? Wij helpen u daar graag bij en voorzien u van deskundig advies. Met brandvertragende vernis kunt u bijvoorbeeld een houten vloer brandvertragend impregneren. Bent u benieuwd welke verf of vernis u het beste kunt gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren om de ideale brandvertragende oplossing te vinden. Wij zijn bereikbaar via info@fire-proof.com of via +32 (3) 281 69 94.
 

Brandvertraging

Bij brandvertraging wordt gekeken naar het brandgedrag van een bepaald materiaal. Het materiaal wordt in een laboratorium in een hoekopstelling tot ontbranding gebracht en onderzocht op oa vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.

Brandvertraging of brandreactie is de noemer die gebruikt wordt om enkele karakteristieken, eigen aan het materiaal, te groeperen. Brandreactie beschrijft het calorisch potentiaal, ontvlambaarheid, vlamoverslag, rookvorming, afgifte van giftige gassen, etc.

Brandrepressie

Onder brandrepressie verstaan we alle middelen die kunnen ingezet worden om een brand te blussen. Repressie, of respons, is dus de daadwerkelijke bestrijding van brand.

Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is het blussen van een brand. Brandrepressie heeft tot doel de onveilige situatie te beëindigen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Brandpreventie

Brandpreventie is het geheel van maatregelen die genomen worden om brand te voorkomen en te beperken. Het gaat dus om het onderkennen van de risico’s op brand en daar pro-actief voorzorgsmaatregelen tegen te nemen.

Bedrijven moeten er alles aan doen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken voor werknemers. Het verplichte brandweerverslag wijst op brandpreventie, waarbij men naar het brandgevaar op de werkplek kijkt en zo een brandanalyse van het volledige gebouw maakt. Op basis daarvan beslissen de instanties (oa brandweer) welke maatregelen op basis van repressie (actieve brandbeveiliging) en preventie (passieve brandbeveiliging) getroffen moeten worden.

Brandwering

Brandwering is het verhogen van de brandstabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie van een bouwmateriaal in constructie. Bij een ruimte wordt oa gemeten hoe lang het duurt voor de brand doorslaat naar een andere ruimte (brandoverslag). Bij een stalen constructie wordt gekeken hoe snel deze onder invloed van vuur en hitte bij een bepaalde ballast bezwijkt.

Brandweerstand betekent de tijd die constructies of elementen nodig hebben om hun intrinsieke eigenschappen te verliezen, dus gedurende dewelke het element zijn functie (dragend, scheidend of een combinatie van beide) al dan niet kan blijven vervullen.

Compartimentering

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties. Het doel is de omvang van de brand te beperken en tegelijk de aanwezige personen de mogelijkheid en tijd te geven om te vluchten.

Om de integriteit van de compartimenten te garanderen, is het van essentieel belang dat elke opening of doorvoering in wanden, vloeren en plafonds voldoende wordt beveiligd ter voorkoming van brandoverslag.