x
Eigen producten
Gebruik van autoclaaf
Optimale brandveiligheid

Brandvertragende spray

Brandvertragende spray kan worden toegepast op verschillende materialen, zowel binnen als buiten. De spray verkleint de kans op een brand aanzienlijk. Zorg voor meer brandveiligheid binnen uw kantoor- of bedrijfspand en gebruik deze spray om groot uitslaande branden te voorkomen. Ons bedrijf Fire-Proof uit Berchem helpt u graag bij het vinden van de juiste middelen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Stuur een e-mail Bel ons

Gebruik een brandvertragende spray om uw pand en uzelf te beschermen tegen brand

Wilt u de brandveiligheid in uw gebouw aanzienlijk verhogen? Dat kan met behulp van een brandvertragende spray van Burnstop. Deze spray is zowel binnen als buiten te gebruiken en is erg toepasselijk voor bijvoorbeeld licht ontvlambaar (decoratie-)materiaal. Gebruik de spray om houten vloeren brandvertragend te impregneren, of pas deze toe op bijvoorbeeld gordijnen. U vindt bij ons de volgende sprays van Burnstop:

Naast brandvertragende spray, kunt u ook gebruik maken van brandvertragende verf om materiaal mee te beschermen.

Contacteer ons voor de mogelijkheden

Een brandvertragende spray is een goede manier om uw pand te beschermen tegen brand. Bent u benieuwd naar andere mogelijkheden om uw bedrijf te beschermen? Neem dan contact op met deze specialist in brandbeveiliging. Wij denken graag met u mee over de beste methode voor brandvertraging. Benader ons door te bellen naar +32 (3) 281 69 94 of door een e-mail te sturen naar info@fire-proof.com

Brandvertraging

Bij brandvertraging wordt gekeken naar het brandgedrag van een bepaald materiaal. Het materiaal wordt in een laboratorium in een hoekopstelling tot ontbranding gebracht en onderzocht op oa vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.

Brandvertraging of brandreactie is de noemer die gebruikt wordt om enkele karakteristieken, eigen aan het materiaal, te groeperen. Brandreactie beschrijft het calorisch potentiaal, ontvlambaarheid, vlamoverslag, rookvorming, afgifte van giftige gassen, etc.

Brandrepressie

Onder brandrepressie verstaan we alle middelen die kunnen ingezet worden om een brand te blussen. Repressie, of respons, is dus de daadwerkelijke bestrijding van brand.

Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is het blussen van een brand. Brandrepressie heeft tot doel de onveilige situatie te beëindigen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Brandpreventie

Brandpreventie is het geheel van maatregelen die genomen worden om brand te voorkomen en te beperken. Het gaat dus om het onderkennen van de risico’s op brand en daar pro-actief voorzorgsmaatregelen tegen te nemen.

Bedrijven moeten er alles aan doen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken voor werknemers. Het verplichte brandweerverslag wijst op brandpreventie, waarbij men naar het brandgevaar op de werkplek kijkt en zo een brandanalyse van het volledige gebouw maakt. Op basis daarvan beslissen de instanties (oa brandweer) welke maatregelen op basis van repressie (actieve brandbeveiliging) en preventie (passieve brandbeveiliging) getroffen moeten worden.

Brandwering

Brandwering is het verhogen van de brandstabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie van een bouwmateriaal in constructie. Bij een ruimte wordt oa gemeten hoe lang het duurt voor de brand doorslaat naar een andere ruimte (brandoverslag). Bij een stalen constructie wordt gekeken hoe snel deze onder invloed van vuur en hitte bij een bepaalde ballast bezwijkt.

Brandweerstand betekent de tijd die constructies of elementen nodig hebben om hun intrinsieke eigenschappen te verliezen, dus gedurende dewelke het element zijn functie (dragend, scheidend of een combinatie van beide) al dan niet kan blijven vervullen.

Compartimentering

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties. Het doel is de omvang van de brand te beperken en tegelijk de aanwezige personen de mogelijkheid en tijd te geven om te vluchten.

Om de integriteit van de compartimenten te garanderen, is het van essentieel belang dat elke opening of doorvoering in wanden, vloeren en plafonds voldoende wordt beveiligd ter voorkoming van brandoverslag.